2019-04-24 08:00:45• hírek • Szatmár.ro

Olcsóbb lett a bárány az ócskapiacon, de nem csak itt kapható a tepsibe való

Kevesebbért adják a bárányt, mint egy hete, a kínálat változatlan az ócskában. Az állatokat élő súlyban mérik, de helyben is levágathatja, kinek így kényelmesebb.

Egyre kevesebben vesznek bárányt, főképpen élőt - az állatpiacnak lassan leáldoz a csillaga. Persze, lesz még Szatmárban állatvásár, de nem ártana építeni ennek egy szakszerűen felszerelt, megfelelő helyiséget.

 

Jelenleg az élő állatot tömege alapján árazzák. Az árusokat végigkérdezve az árak egységesen 12 lej/kilogrammra csökkentek az egy héttel ezelőtti 13-15 lej/kilogrammhoz képest. Azok számára, akik szeretnék feldolgozva hazavinni a húst, a helyszínen ideiglenesen felállított „vágóhídon” 30 lej ellenében megnyúzzák és szétdarabolják a bárányt.

 

A konténerben kialakított időszakos vágóhíd az ortodox húsvétig szerdától minden nap megtalálható az ócskapiacon, az állatvásár mellett. Reggel 9 előtt nincs nagy sor, érdemes időben menni. A helyszínen a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) biztosítja a szakszerű eljárást és az állatorvosi felügyeletet. Április 24-26-a között reggel 7 és délután 17 órák között állnak a vásárlók rendelkezésére, április 27-én reggel 8 órától déli 12 óráig találják ott őket.

 

 

A piacon ezen kívül csibét, kiskacsát, galambot, kiskutyát és cicát is árusítanak, de vágni való csirkét, pulykát, kakast és nyulat is hazavihetnek, ha nem a bégetők közül kerül egy a vasárnapi asztalra. A szárnyasok 25-40 lejes darabáron vásárolhatóak meg, a nyulak mérettől függően ugyanennyiért.

 

Bárányhúst egyre többen vesznek bevásárlóközpontban. Szatmárnémetiiben az ortodox húsvétot megelőzően egyetlen kisebb szupermarket kínál birkahúst, melyet különböző testrészenként csomagolnak. Észszerű és egyszerű megoldás azok számára, kik egy ebédrevalót tálalnának fel a családnak. A fejnek 10 lej kilója, a belső szervek vegyesen 30 lejbe kerülnek kilónként, a birka hátsórész 36 lej/kilogramm, az első rész 29 lej/kilogramm. Ízletes fogások készítéséhez külön fűszerkeveréket is kínálnak.

 

Kisebb-nagyobb gyapjasokat az apróhirdetési oldalakon is kinézhetünk magunknak, s a kínálat nagyjából állandó. Nem kell jövő húsvétig várnia annak, ki birkapörköltre vagy báránybordára vágyik. Az apróhirdetési oldalak alapján kinézhetjük a helyet és az árat, a gazdával egyeztetve elmehetünk és személyesen győződhetünk meg affelől, honnan is származik, mivel is etették a tepsibe valót. A kis juhok számára is az utóbbi a barátságosabb megoldás.

 

Az ócskán az állatvásár minden szerdán és vasárnap várja az érdeklődőket, de nem csak ezért, hanem a szatmári és környékbeli bóvliért és kincsekért egyaránt érdemes ellátogatni a híres-neves piacra.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: